Alice-robotin käyttöönotto

Alice Pro tuli ennen joulua 21.12.2018. Koska tämä on aivan uusi robotti, joita Euroopassa on vain muutama, en tahdo pitää tämän kanssa kiirettä. Tukea saan vain Kiinasta yhtiön kautta.

9.1.2019 loman jälkeen eka kerta Alicen kimppuun. Kannettavan vaatii ja verkkosivulle ei toimi annettu tunnus/salasana. Akun lataukseen lopetin.

10.1
Eka yritys käynnistää Alice. Jännä paikka, miten lähtee liikkeelle? Todella vaikuttava tuo taustapalvelu ainakin on. Siellä pystyy hyvin seuraamaan robotin työskentelyä.

Taustapalvelu

Alicen taustapalvelu

 

 

 

 

 

 

 

Alice ei mene verkkoon, yritettiin kahteen erilaiseen (tila molemmissa saved) ja sammutus vaati Androidin säätämistä (painkkeet puuttuivat, kiitos Mikko kun löysit ne!). Tabletin kielenvaihto suomeksi oli virhe, johon palataan myöhemmin.

11.1

Alicella uusi käynnistysyritys. Ei mene verkkoon, pitäisi resetoida reititin. Ei löydetty kopan sisältä moista?

Alicen takaosa

Alicen takaosa

 

 

 

 

 

 

 

Pitikin avata yläosa, joka on ruuveilla kiinni.

15.1

Alice taas käyntiin, nyt löytyi kytkin. Ei muutosta.

Alicen takayläosa

Alicen takayläosa

 

 

 

 

 

 

 

 

16.1

Nyt on Alice jo lähellä Wlan -verkkoa. Riverian verkosta ei pääse Kiinaan, piti taas kännykästä jakaa verkko.

wlan

Wlan

 

 

 

 

 

 

Nyt onnistuu päivitys, päivitin Linuxin ensin ja heti perään Androidin. Meidän tekemä suomen kieli tuli päivityksen myötä käyttöön sovelluksessa!

kieli

suomen kieli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.1

Alice myös puhuu sujuvaa suomea, miten ihmeessä? Ei kuitenkaan reagoi puheeseen.

 

18.1

Oli tarkoitus ruveta tarkistaan kielen käännöstä mutta Kiinasta tuli uutta käännettävää. Olivat lisänneet uutta sisältöä robottiin. Tämä käännöstyö on saatava copyrightin alle. Ei kuulemma tarvetta.

30.1

Päivitin taas Linuxin ja Androidin. Nyt siinä on uudet toiminnot ja kielen käännökset. Verkkoasia vaivaa, oman puhelimen jaossa ei voida pitkään jatkaa.

Päivitystä on tehty mutta muuten ollaan jumissa. Taustapalvelu onkin tiedon syöttämistä varten, vaatii tutustumista. Puheeseen vastaaminen vaatii kuulemma ohjelmointia. Kumma, ettei kielen kääntöön liittynyt yhtään moista?

vk 10 pitää käyttää ohjeiden lukemiseen.

 

Hidasta on eteneminen…

 

vk15 tuli viesti, että yhteyshenkilöni Vanessa lopetti työt yhtiössä. Miten käy hyvin toimineen tuen nyt?

 

vk19 uusi ohjelmointiryhmä käy Alicen kimpuun. Joko asia etenee? Kokeilin navigointia ja saatiin havaintoa reagoinnista. Yksi opiskelija sanoi lähtiessä ”hello hello”, johon Alice vastasi ”Adr!!!”. Nämä siis näkyivät tabletilla. Yhteyshenkilöasiat saatiin kuntoon.

Vk26/2019 lähti Kiinaan tarkennuskysymys verkko-osoitteista. On selvää, että ongelma on meidän päässä mutta jos saisin tarkat osoitteet, voisi operaattori kenties sallia pääsyn niihin.