Robotti kotiin

Kun tuo työhön robotin hankkiminen on niin hidasta, päätin hankkia robotteja myös kotiin. Kuluttajana on helppo hankkia robotteja netin kautta esim. Amazonin, Aliexpressin tai Ebay:n kautta.

Ensimmäisen robotin sain kuitenkin töissä tiimiltä synttärilahjaksi, se on tanssiva lelurobotti Tosy.

Toisena tuli 1/16 Padbot -läsnäolorobotti, tilasin sen Kiinasta Aliexpressin kautta, hintaa tuli verojen kanssa 750€. Toimitus oli melko nopea, 2 viikkoa. Läsnäolorobotti on helppokäyttöinen, vain tilit palveluun ja appsit sovelluskaupasta (Android tai Apple) ja menoksi. Pystyn Padbotin kautta aktivoimaan kotona olevia kissoja vaikka kesken niiden päiväunien.

Alpha-2 piti tulla jo 2/16 mutta siirtyi kesään jonkun sertifiointiongelman??? takia. Saas nähdä tuleeko silloinkaan? Ei tullut, koko laite uudistui, uusi parempi versio tullee 9/16. Ei tullut. Joko 1/17 kotona? Tuli 2/17. On hyvin puhelias kotona, kun näkee vähän ihmisiä. Jäykempi ison joukon edessä.

Helmikuussa 2016 tilasin Buddyn, se maksoi latausaseman kanssa n.850€. Toimitus on vasta loppuvuodesta 2016->2017. 3/16 tuli Buddyyn päivityksenä kädet (138€), joihin saa myös videoprojektorin (231€). Päivitin tilausta videoprojektorikäsillä. Tuleeko 6/2017? No ei->2018?

Heti perään tilasin Aidon, joka on ihan uusi ilmestys. Sille hintaa tulee n.600€. Toimitus tässäkin vasta loppuvuodesta 2016. Myös Aidoon tuli 3/16 päivitystä ja siihenkin saa halutessaan videoprojektorin. Päivitin 3/16 älykkään latausaseman (n.250€). Pohdin vielä sitä videoprojektoria tähänkin. Tuleeko 2017? ->2018?

Alpha-2, Buddy ja Aido ovat kaikki sosiaalisia robotteja, näiden käyttöä en ole vielä tarkemmin miettinyt. Yksi saa vahtia kotona (ehkä Aido) ja yhdestä tulee mulle töihin apulainen (Buddy?). Alpha-2:sta tulee verrokki Nao:lle, joten ohjelmointi ja viihdytyskäyttö ovat siinä ehkä pääasiat.

5/16 ostin ohjelmointikäyttöön Antbo:n 3 kpk sarjan, hinta alle 200€. Tullee 1/17. Sitten Cowarobot -matkalaukku hintaan 400€. Tämä oli ihan uusi tuttavuus. Tämäkin on valunut hitaasti kotiinpäin, tuli 1/17. Huono liikkumaan eikä ole ohjelmoitava, ei mitään käyttöä.

Elokuussa hankin kotiin Verkkokauppa.com:sta uuden robotti-imurin (Neato Botvac d85, 600€). Lisäksi ostin ohjelmointiin liittyvän  Makeblock mBot -robotin (100€). Se pitää ihan itse kasata osista.  Myöhemmin halusin MBotin lisäanturit ja ne olivat taas hankintaongelma. Verkkokauppa.com, josta itse robotin sai ostaa hyllystä, ei myy lisäantureita. Amazon mainostaa kovasti myyvänsä, mutta edes Saksan tai Englannin Amazon ei toimita Suomeen. Onneksi laitevalmistaja suostui myymään, joten tilasin tämän parinkympin hintaisen anturipaketin sieltä.

Vielä loppukuusta ostin PadbotT1:sen. TNT toimittaa viikolla 45/16. Tulihan se sieltä tullivaikeuksien jälkeen.

Lokakuussa ostin Roboming Fellow -robotin (188€). 8/17 ehkä kotona? Ei tullut mitään tästä, enkä taida saada edes rahoja takaisin.

Marraskuussa ostin nelikopterin Hubsan H501S 1080p FPV (340€). Akkuja piti hankkia lisää ohjainta varten. Eka lento rikkoi potkureita, tuli taukoa. Ohjelmien päivitys meni pieleen, tuli taukoa. Lopulta ohjelmat saatiin kuntoon mutta ei ole ollut paljon käyttöä.

27.12.16 tuli kotiin Braava 390T moppi (309€ Robotcenter).

 

siivous

Tämä kolmikko tekee ylläptosiivouksen meillä. Neato tekee perusimuroinnin, vanha Philips siivoaa sohvan ja kaappien aluset ja moppi tekee märkäpesun.

8.7.2020 Ostin uuden robotti-imurin, jossa moppi samassa. Merkki ja malli on PROSCENIC 820T eikä se maksanut kuin 166€ (Huutokaupat.com), kaupassa maksaa ehkä 250€?.

imuri

Proscenic 820t

 

 

 

 

 

 

 

 

 

amazon_echo_dot

Amazon Echo Dot

Tekoälypuolelle hommasin Ebay:n kautta Amazon Echo Dot -laitteen. Nämähän ovat kuulemma hyviä kuuntelijoita 🙂 Ja on todella, valojen ohjaus ja hotmail-tilin (esim. kalenteri) hallinta sujuu hyvin.

 

 

 

 

 

 

 

 

xiaomi_yeelight

Xiaomi Yeelight

 

 

 

Alexa -käyttöön sopiva älylamppu on esim. Xiaomi Yeelight (20€). Näitä löytyy eri verkkokaupoista.

 

 

 

 

martian_kello

Martian mVoice

 

Syyskuussa ostin toiseksi Alexa -laitteeksi Martian mVoice -älykellon. Hintaa tuli kuluineen alle 200€.

 

Video Martian MVoice

 

Lisää Alexa -ohjattavia IoT -laitteita tuli vuoden 2017  lopussa. Molemmat ostin Ebay:n kautta.

wifi_plug

Wifi-pistorasia, johon voi kytkeä muita laitteita.

 

Wifi -pistorasia. Näitä on monilla valmistajilla. Tämä on Jinvoo (16,4€). Toimii myös omalla Apple/Android appsilla.

 

 

 

 

 

 

 

 

Appkettle

Appkettle vedenkeitin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Musta perjantai toi vahvistusta siivousryhmään, kun tilasin ikkunanpesurobotin (Alfawise S60 Gearbestiltä, 110$)

alfawise

Alfawise

——————

 

Tällä voi pestä myös pöytiä. Pidetään koko ajan sähkössä vaikka on akku. Turvaköyttä on käytettävä.

 

 

 

 

kellonäkymä

Siisti kellonäkymä

 

 

 

Amazon echo spot on kodin uusi keskus. Se näyttää kellon ja paikallissään.

 

 

 

 

 

Cowarobot-matkalaukku

Cowarobot -matkalaukku (400€) saapui 8/2018. Saas nähdä, miten käy lentämisen kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

Varram tuli 5/19. Se on ajatettuna oikein kelpo lelu ja herkkujen jakaja kissoille ja koirille.

Varram

Varram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voinee sanoa, ettei tuota joukkorahoitustapaa voi suositella heikkohermoiselle. Padbot T1:stä lukuun ottamatta yksikään robotti ei ole tullut ajallaan, vaan viivästystä on jopa yli kaksi vuotta.

 

 

Etsin edelleen edullista vahvaa robottikättä ikkunan aukaisuun kissoille. Tai joku prässi, joka painaa ikkunaa kiinni.