Robottiauto

Itseajava eli robottiauto on nopeasti tulossa liikenteeseen meidän ihmiskuskien sekaan. Aika moni valmistaja on ilmoittanut tuovansa oman autonsa liikenteeseen jo vuonna 2020. Pohjana on monesti sähköauto, joten samalla kertaa tulee kaksi isoa muutosta.

 

Kisa alkoi kunnolla vasta siitä, kun Google

google

ja Tesla,

tesla

jotka eivät ole perinteisiä autonvalmistajia, julkaisivat omat robottiautonsa.

 

Perinteiset autonvalmistajat ovat kuitenkin tutkineet aihetta jo pitkään, joten niillä oli hyvä valmius lähteä kisaan mukaan. Esim. Volvo, Mercedes-Benz, Nissan, ovat esitelleet omat versionsa.

Myös robottiautot pohjautuvat pitkälti perinteisiin turvatekniikoihin. Niissä on ABS -jarrut, ESP -luistonesto, navigointi, vakionopeussäädin (jopa aktiivinen), älykkäät valot, kaarretunnistus, pysäköintiavustaja, kaistavahti, nopeusrajoituksen tunnistus, vireysavustin, jarrutusavustin. Eli myös nykyaikaiset tavalliset autot ovat melko automaattisia.

Ongelmia on ollut ja niitä on ratkottu. Ratkaisematta ovat ne eri eettiset tilanteet, jossa tietokoneen on tehtävä valintoja. Kenen päälle ajetaan jos on pakko? Tapetaanko auton matkustajat vai tiellä kulkijat? Lapsi vai aikuinen? Koira vai kissa?

Nämä kysymykset (ja tulevat vastaukset) takaavat ainakin sen, ettei täysin automaattista autoa voi olla. Ihmisen on aina tarvittaessa voitava puuttua rattiin tai pystyttävä painamaan jarrua, jolloin edellä mainitut tilanteet päättyvät sattumanvaraisesti kuten nykyisin. Tietokoneen päättämänä tilanne olisi aina vakio ennalta ohjelmoidun koodin mukaan.

 

Autoja on toistaiseksi testattu lähinnä hyvissä olosuhteissa, joten lumi ja pakkanen ovat haaste. Miten väistetään kinokset? Entä puuttuvat tieviivat, missä menee kaistat? Miten tietyöt?

Nämä talven ongelmat ratkaistaan ehkä niin, että eka auto on ihmisen ohjaama ja robottiautot seuraavat sitä. Tämä toimii hyvin ainakin rekkaliikenteessä.

Robottiauto muuttaa yhteiskuntia rajusti, koska se vähentää työpaikkoja, kolareita ja verotuloja. Autoja ei osteta niin paljoa, koska ne ovat osin yhteisomistuksessa. Robottiauton voi hankkia palveluna kuten tietojärjestelmän, puhutaan Caas (Car as a service) mahdollisuudesta. Korjaamokäynnit vähenee, koska vähemmän kolareita.  Vakuutuksia tarvitaan vähemmän, jos autonvalmistajat korvaavat vahingot. Miten käy autokoulujen, jos osa ajokorteista jää suorittamatta? Miten käy sairaaloiden, kun kolariuhreja on vähemmän? Verotulot vähenee joka tapauksessa, koska vähemmän työtä, tavaraa, kulutusta jne. eli kokonaisuutena kaikki hankinnat vähenee.

Raskas liikenne tulee aloitamaan robottiautoilun. Bussit kaupungilla ja rekat maantiellä alkavat kulkea ilman kuljettajaa jo lähivuosina.

Toisaalta odotan mielenkiinnolla näitä robottiautoja mutta toisaalta huolettaa kaikki elektroniikka ja sen kestäminen.

Linkit

http://robotnyheter.se/2016/02/21/superdator-fran-nvidia-ska-driva-volvos-sjalvkorande-bilar/

https://www.washingtonpost.com/news/the-switch/wp/2016/02/05/why-you-should-consider-getting-a-driverless-car-in-1-chart/?tid=sm_tw

http://www.wired.com/2016/02/the-case-for-making-self-driving-cars-think-like-humans/

http://www.wired.com/2016/01/gm-and-lyft-are-building-a-network-of-self-driving-cars/

http://www.autosportsart.com/10-interesting-facts-about-googles-self-driving-car/5

https://www.washingtonpost.com/news/the-switch/wp/2016/01/15/how-googles-driverless-car-stackthe-competition/

http://mashable.com/2016/01/29/self-driving-car-london/