Artificiell Intelligens

Artificiell Intelligens

Flera stora operatören har utvecklat artificiell intelligens.

Artificiell intelligens klassificeras på olika sätt. Ett sätt är att prata om de svaga och starka artificiell intelligens. Svag artificiell intelligens gör bara en viss förprogrammerad uppgift och vet hur man reagerar på det på lämpligt sätt. Alla artificiell intelligens är fortfarande så här, är deras huvudsakliga källan till uppgifterna big data. Utan det, de är ganska begränsad.

Stark artificiell intelligens är åter kunna reagera på oförutsedda situationer på olika sätt.

 

Den mest kända och kanske den bästa Ai Watson är utvecklat av IBM. Det har införts i många företag och offentliga myndigheter under de senaste åren för att underlätta beslutsfattandet. Det är också lämplig för kognitiv inlärnings med många högskolor att dra nytta av. Watson 2.0 kan läsa bilder, så t ex. Medicinska nytta av det mycket.

Apple har Siri, Google har Google Now (Assistant).

De nyaste aktörer inom området är Microsoft Cortana och Facebook M.

Cortana arbetar direkt med både Windows 10-baserad dator och telefon / tablett. Den förenande faktorn är Windows 10 -operativsystem.

I bakgrunden finns det människor som röstad vad Facebook M svarar. Detta kan utveckla M ai snabbt.

Amazon lanserade en enhet som kallas Echo, som har artificiell intelligens kallas Alexa. Senare, Amazon gjorde en mindre enhet Echo Dot. Enheten är alltid chassi där Alexa fungerar.

 

 

 

 

 

 

Konstgjord intelligens är också ett viktigt hjälpmedel i robotiken, vissa robotar med Watson AI har redan testats. Till exempel får Aldebaran Pepper och Nao -robotar på en viss tid en Watson artificiell intelligens. Å andra sidan har Ubtech kommit överens med Amazon att använda Alexa-AI på Alpha-robotar. Lynx roboten har Alexa men det är inte så smart, bara en Alexa-skicklighet. Exempelvis är Alpha-2-dance-kommandot ”Hello Alpha, couldt you dance for me”  och Lynx ”Alexa, ask Lynx dance for me”. Inte mycket högt mervärde

Du bör dock prova dessa små hjälpredor i olika enheter, ibland kan bli förvånad över hur bra Ai kan vara.

Artificiell intelligens är ett viktigt bidrag till robotik, till exempel vissa. Watson robotar har redan testats.