Inkomstfördelningen i den nya världen

Hur pengarna fördelas, när robotarna gör jobbet? Kommer de rika ta alla pengar (Dystopia) eller ge pengar ocskå till de fattiga? När arbetet är inte längre görs i traditionell lönearbete, vad kommer att hända med beskattning och välfärdsstaten?

Svåra frågor, jag försöker att reflektera över några av svaren.

 

Basinkomst

Basinkomst är en lösning som anses i olika länder. Person kan få en summa pengar (t.ex. i Finland har talat omkring 400-1000 € / månad) utan att gör ingenting. Dessutom bör mer pengar förvärva genom att arbeta, entreprenörskap, osv, utan skulle det basinkomst minska. Basinkomst för testas i Nederländerna, Finland har överens om basinkomst test i regeringsprogrammet. Förmodligen ganska politisk torsion dess genomförande. Basinkomst kan också vara globalt system.

 

Pro

+Byråkratin kommer att minska, principen om one-stop shop

+Andra sociala förmåner försvinner

+Inte så beroende av lön från arbetet (om belopp som är tillräckligt)

Con

-Finans

-Gör att vissa människor passiva

-Pensioner måste samla själv

-Lyckas bara i länder som samlar skatter (välfärdsstat)

 

I Finland har hävdat att skattemyndigheten kunde ta hand om den grundinkomst. Det skulle ge pengar och skatter. Arbetsförmedlingen uppgift skulle vara bara jobbsökande. Andra socialkontor skulle läggas ned. Detta kan uppnås även på principen om one-stop shop.

 

Pengar från exempelvis. Volontärarbete

Vissa länder har diskuterats om folk kunde få pengar mer än bara från jobbet. T.ex. Volontärtjänsten kan vara en anledning till detta.

 

Fraktionerad ägande

Anställda kan äga en del av företaget. Således, de investerar mer arbete, eftersom de har lön och utdelning. Även arbetslösa kunde få dessa kapitalinkomster. Några smarta företag begår för de anställda på detta sätt.

Pro

+Inkomst av kapital

 

Ackord

Ett ökande antal arbetsinsats kunde delas in i avtal inom. Detta arbete skulle kunna vidtas mot de olika kunskapsnivåer (naturligtvis beroende på arbetet). Om avtalet inte är tidskritiska, kan det delta i en så professionell som en nybörjare. Därmed skulle unga och långtidsarbetslösa lättare visa sina förmågor och lära sig en mängd olika jobb.

Pro

+Ungdomar och långtidsarbetslösa kommer hitta ett jobb

Con

-Inte lämplig för tidskritiska arbete

???

Hur är indelade i kontraktsarbete?

 

Sharing Economy

Vem som helst kan dela sin egendom med andra i Sharing Economy. T.ex. En lägenhet via Airbnb, en bil via Uber + uthyrning av arbetet. Arbet kan också hyras, t.ex. städning. Sharing Economy bygger till stor del på användningen av sociala medier och referentgranskning. Endast de bästa recensioner mottagna kan fortsätta att arbeta.

Pro

+Lägenheten och bilen utnyttjande av lediga tider

Con

-Kräver en hel del för att få en bra feedback. Detta område kommer att kräva ytterligare utveckling, kan inte fortsätta så här.

 

Kort projekt som Restaurangdagen

Lite saker som kan samla lite pengar.

Pro

+ Ingen entreprenör ansvar

+ Ganska lätt att organisera

 

Så, sammanfattningsvis kan vi säga att arbetet splittrade i mindre och mer oregelbunden. Det är möjligt att göra det, men förändringar behövs för att nuvarande arbetsrättsregler. Skatteintäkterna faller till botten, så samhällen deformeras i riktning mot tändaren i organisationen.

Jag kommer att uppdatera artikeln så snart något nytt verkar betydande. Alla dessa saker kan du hitta enkelt på nätet för mer information.