Vk33

Vk33 oli mediassa mm. tällaisia kiinnostavia uutisia.

Robotit viihteellistyvät (esim. tanssipeliä pelaava Nao –robotti) eli eivät vie pelkästään töitä vaan myös huvit. Suuntaus tuntuu oudolta, koska ihmistyön vähetessä vapaa-aika lisääntyy. Jos myös vapaa-ajan hoitaa robotti, mitä sitten tekee ihminen?

Laitteiden verkottuessa koko ajan enemmän, korostuu IoT tietoturva ja –suoja (esim. ZdNet kertoo aiheesta). Kun kaikki kodinkoneet ovat verkon kautta yhteydessä toisiinsa ja internettiin, voi yhden laitteen kautta päästä krakkeri kotiverkkoon.

Robotille on saatu lisää ihmismäistä liikkuvuutta (esim. Googlen omistama Boston Dynamics esittää videoita aiheesta).

Baxterin tapaiset oppivat robotit ovat monikäyttöisiä (Esim. Rethink robotics kertoo aiheesta).

Microsoft saattaa onnistua tehostamaan Windows10:ssä Cortana -tekoälyn avulla Bing-hakuja (Esim. Yahoo kertoo aiheesta). Vain imagokynnys on enää ylitettävä.

Perustulo kokeilu pitäisi alkaa Suomessa lähiaikoina, Hollannissa kokeilua sen sijaan jo laajennetaan (esim. CityLab kertoo aiheesta).

Applekin alkaa kehittää omaa robottiautoa (kertoo esim. The Guardian).

Kiinassa on jo 194 robotteja valmistavaa tehdasta, kasvu on ollut nopeaa (kertoo esim. The Robot Report). Montako Robottitehdasta on Suomessa? Taidamme jäädä koko ajan muusta maailmasta jälkeen, kohta ostamme kaikki robotit ulkomailta.

Kiinaan liittyy myös ehkä viikon mielenkiintoisin tekninen uutinen eli robotin ohjaus ihmisaivoilla (kertoo esim. DailyMail).

 

Tässä tällä erää kaikki, seuraava viikkokatsaus tulee 24.8.2015.

t:TP

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *