vk44

Tällä viikolla puhuttivat mm. seuraavat asiat:

Pari isoa teknistä kehitysjuttua oli viikolla esillä.  MIT esitteli robottien kyvyn oppia toisiltaan verkon kautta. Business Insider kertoi keinoihosta, jonka avulla robotti voi tunnistaa lämmön ja kosketuksen.

Business Insider kertoi myös merkittävästä liikenneuutisesta, Italiassa on kehitetty itseajava podi, joka voi liikkua yksin tai ryhmässä. Kuka enää kaipaa robottiautoa, jos tuo onnistuu. Aikataulu on sama kuin robottiautossa eli 2020 -luku.

Terveyden- ja vanhustenhoitoon liittyvä uutinen tulee Uudesta-Seelannista, jossa on otettu käyttöön Korealainen edullinen hoivarobotti, joka pystyy mittamaan lämpötilan, verenpaineen ja sykkeen. Aiheesta uutisoi Nzherald.

Pari tekoälyyn ja ihmisyyteen liittyvää uutista nousi myös viikolla esille. Quartz uutisoi, että ihmisen arvot on ohjelmoitava robotille.

IEEESpectrum kertoo enemmän ihmismäisestä tavasta puhua robotille.

Työelämästä tulee kaksi muutoksen nopeutta kuvaavaa uutista. INC uutisoi, miten nopeutuvaan tahtiin korvataan tehdastyöläisiä roboteilla. Viikon kolmas Business Insider -uutinen kertoo yhden ison yrityksen johtajan näkemyksen työpaikkakadosta. Robotit korvaavat ihmisen on yhtä varmaa kuin että aurinko nousee aamuisin, kertoo hän.

Näihin vaihteleviin tunnelmiin.

Seuraava viikkoraportti ilmestyy 9.11.2015.